Obvestila Archives - Habit

Dan odprtih vrat ob otvoritvi PE Murska Sobota


V sredo 21.6.2023 smo ob otvoritvi nove poslovne enote v Murski Soboti in širitvi poslovanja v Pomurje, pripravili Dan odprtih vrat.

Za obiskovalce smo pred novo poslovalnico, na Slovenski ulici 40 v Murski Soboti, pripravili pogostitev in kolo sreče s praktičnimi nagradami. Naši strokovnjaki pa so jim bili ves čas na voljo za posvet o zadevah vezanih na upravljanje večstanovanjskih stavb.

Foto: Tim Vengust (Sobota info)

O dogodku so pisali tudi Lokalni mediji.

Prispevek portala Sobotainfo si lahko preberete tukaj.

Prispevek Vestnika najdete tukaj.

ZDRAVO POMURJE!


S ponosom sporočamo, da odpiramo novo poslovno enoto v Murski Soboti, s čimer bomo razširili svojo prisotnost po celotni Sloveniji. Poleg naših že obstoječih lokacij v Ljubljani, Celju, Kopru in Velenju, nas boste od 1. junija 2023 lahko obiskali tudi v središču Murske Sobote.

S tem korakom bomo nadgradili svoje storitve in etažnim lastnikom iz Pomurja omogočili dostop do uporabe storitev kakovostnega upravnika večstanovanjskih stavb.

Obiščite nas v Murski Soboti na Slovenski ulici 40, od ponedeljka do petka:

PON: 7:30 – 15:30
TOR: 7:30 – 15:30
SRE: 7:30 – 16:00
ČET: 7:30 – 15:30
PET: 7:30 – 15:00

Vedno smo veseli novih poznanstev, zato dobrodošli, da nas kontaktirate. Naše strokovno osebje bo prisluhnilo vašim potrebam ter vam nudilo kakovostno svetovanje. Verjamemo v skupne uspešne zgodbe.

Vaš Habit

Nagrajenec nagradne igre OTVORITEV ESOSESKA


Z žrebom smo izbrali srečnega nagrajenca/-ko, ki je uspešno opravil registracijo na portal eSoseska.si v obdobju med 16.1.2023 in 28.2.2023.

 

Nagrajenec/-ka:

Nagrada: 1x električni skiro Xiaomi Mi 3 siv prejme: Alja Koštomaj.

 

Nagrajenca/-ko bomo v zvezi s prevzemom nagrade kontaktirali po elektronski pošti.

 

Čestitke!

Obvestilo o motnjah v omrežju


Spoštovani,

 

Obveščamo vas, da 7.10.2022 beležimo moteno delovanje nekaterih naših komunikacijskih kanalov in omrežja.

 

Potrudili se bomo, da vam bodo naši kanali sporočanja ponovno na voljo v najkrajšem možnem času.

 

Opravičujemo se vam za morebitne nevšečnosti in se zahvaljujemo za vaše razumevanje.

 

Habit d.o.o.

Obvestilo etažnim lastnikom – zmanjšanje porabe plina


Obveščamo vas, da je ob začetku kurilne sezone upoštevajoč negotovost in nepredvidljivost nadaljnjega razvoja energetske krize državni zbor sprejel Zakon o ukrepih za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo (v nadaljevanju ZUOKPOE), ki med drugim določa ukrepe za zmanjšanje uvozne odvisnosti. Eden izmed ukrepov predstavlja prostovoljno zmanjšanje odjema plina, in sicer naj si končni odjemalci prizadevajo trajno zmanjšati porabo plina v obdobju od 1. oktobra 2022 do 31. marca 2023 za vsaj 15% v primerjavi z njihovo povprečno porabo plina v obdobju od 1. oktobra do 31. marca v zadnjih petih zaporednih letih. Končni odjemalec je v primeru trajnega zmanjšanja porabe plina upravičen do sorazmernega povračila prispevka za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije iz obnovljivih virov energije ter v soproizvodnji z visokim izkoristkom, kar dokaže centru za podpore. Vlogo za povračilo prispevka OVE mora končni odjemalec skupaj z ustreznimi dokazili vložiti na center za podpore do 30. junija 2023.

 

Habit d.o.o.

Zaposlimo: Strokovni sodelavec za upravljanje z nepremičninami (M/Ž)


Zahtevana izobrazba:

– Gradbena ali druga tehnična stroka

– Prijavijo se lahko tudi kandidati z nedokončano izobrazbo

– Delo je primerno tudi za osebe z invalidnostjo

Opis del in nalog:

– poznavanje sprememb na področju Stanovanjskega zakona,

– opravljanje del v skladu z določili Stanovanjskega zakona in sklenjenimi pogodbami z večstanovanjskimi hišami,

– skrb za podpisovanje pogodb z lastniki večstanovanjskih hiš in pogodb o medsebojnih razmerjih,

– izvajanje strokovnega nadzora pri izvajanju vzdrževalnih, rekonstrukcijskih in rušitvenih delih na objektih v skladu z določili Zakona o graditvi objektov,

– skrb za odpravo pomanjkljivosti v času garancijske dobe večstanovanjske hiše,

– pridobivanje kompletne tehnične dokumentacije in soglasja za vzdrževanja in rekonstrukcije večstanovanjskih hiš in koordinacija med projektanti, izvajalci in inšpekcijskimi službami,
– usklajevanje opravil z zunanjimi izvajalci,

– izdelovanje predlogov letnih in srednjeročnih planov vzdrževanja, rekonstrukcij in rušitev,

– sodelovanje pri prevzemu in izročitvi stanovanj v skladu z navodili lastnikov stanovanj,

– pripravljanje strokovnih mnenj in soglasij za adaptacijo stanovanj, poslovnih prostorov in drugih prostorov ter pripravljanje podatkov za fakturiranje te storitve,

– koordinacija z izvajalci vzdrževalnih del,

– koordinacija sestankov z lastniki stanovanj ter stanovalci,

– pridobivanje novih strank,

– racionalno gospodarjenje z vsemi sredstvi družbe,

– izvajanje tehničnih predpisov ter predpisov s področja varstva pri delu, požarne varnosti ter sanitarnih in higienskih predpisov,

– opravljanje drugih del po navodilih nadrejenih.

Vašo prijavo nam pošljite na elektronski naslov: zaposlitev.habit@skupina.pro

Prehod iz tiskane oblike računa na elektronsko obliko


Spoštovani,

 

obveščamo vas, da smo v družbi Habit prešli na poslovanje z E-računom. V kolikor plačujete stroške upravljanja in obratovanja preko trajnika in prejemate na svoj naslov račun v tiskani obliki, boste tako v bodoče prejemali račun zgolj v elektronski obliki, na vaš elektronski naslov. S tem sledimo viziji elektronskega poslovanja družbe, prispevamo k manjši porabi papirja in varovanju okolja. E-račun vam med drugim omogoča enostavnejše poslovanje, preglednost nad arhivom računov, dostopnost kadarkoli in kjerkoli.

 

Opomba:

V kolikor svoj mesečni račun že sedaj plačujete preko direktne bremenitve, dodatne aktivnosti v zvezi z e-računom niso potrebne.

 

Habit

Živite bolje

Dobava električne energije, plina za leto 2022 in cena toplote


Spoštovani etažni lastniki,

 

tekom zadnjih mesecev se je v medijih obširno poročalo o rekordnih cenah energentov, zaradi česar smo prejeli številna vprašanja v zvezi s cenami elektrike in plina za skupne potrebe stavb.

 

Kot skrbnemu upravniku, ki gospodari z večjim številom odjemnih mest, so nam vseskozi uspevale nabave energentov po cenah, ki so bile med najnižjimi v širših regijskih območjih. Na podlagi dosedanjih utečenih praks se je večinoma izvajal letni zakup potrebnih količin elektrike in plina. Cene energentov spremljamo skozi vse leto, od meseca avgusta 2021 naprej pa smo dogajanje spremljali dnevno. Za skupna odjemna mesta elektrike in na kotlovnicah, kjer zbiramo ponudbe za energente, smo mesece delali na tem, da zagotovimo najboljšo možno ceno.

 

Upoštevajoč rekordne cene elektrike in plina v jesenskih mesecih in napovedi, da obstoječe cene ne morejo vzdržati tržnih razmer, se nismo želeli prenagliti, niti tega medijsko izpostavljati oz. po nepotrebnem obremenjevati ljudi s cenami, ki so na organiziranih trgih variirale tudi do 30% dnevno. Letošnje leto je bilo prvo leto, da so bili ponudniki izjemno zadržani pri povpraševanjih po velikih količinah elektrike in plina, zato slednje ni prinašalo posebnih  prednosti pri določanju cene. Nadalje smo v okviru Gospodarske zbornice Slovenije sodelovali  pri opozarjanju na sistemske težave, ki jih povzročajo ponudniki energentov, o čemer je bila obveščena tudi Agencija za energijo in Ministrstvo za infrastrukturo. Čeprav smo v večini primerov uspeli dokazati, da posamezna merilna mesta izpolnjujejo pogoje za gospodinjski odjem, je slednje postalo brezpredmetno, saj dobavitelji pod danimi pogoji bodisi niso hoteli podati ponudb bodisi so slednje bile enake kot za poslovni odjem.

 

Z bližanjem konca leta se nam je iztekal čas za zakup elektrike in plina. Zaradi razmer na trgu, so se nam v zadnjih dneh tudi večji uveljavljeni dobavitelji prenehali odzivati na naša povpraševanja. Obveščeni smo, da so se s podobnimi težavami ubadali tudi drugi upravniki v regijah, ki so poskušali pridobiti konkurenčne ponudbe. Nazadnje smo prejemali ponudbe veljavne 30 min ali manj. Smo v obdobju, ko smo priča zgodovinsko visokim cenam energentov, kjer dobava energije iz tujine ni več samoumevna in v tej zvezi niti strokovnjaki, ki se izključno ukvarjajo z energenti, ne upajo podajati konkretnih odgovorov.

 

Kot skrben upravnik se zavedamo dodatnih obremenitev, ki jih bodo prinesle nove cene. Zaradi trenutnih razmer na tržišču smo zakupili EE samo za obdobje 6 mesecev, tako da vas bo trenutna cena bremenila od 1.1.2022 do 30.6.2022.

 

V zvezi z obdobjem po 30. 6. 2022 aktivno spremljamo cene in pošiljamo povpraševanja različnim ponudnikom. Upoštevajoč dejstvo, da zakup v tem obdobju ne bi prinesel pocenitve električne energije, bomo spremljali cene še naprej oz. še vedno čakamo na padec borznih cen. Vsi tisti etažni lastniki, ki imajo možnost, lahko ponudbe pridobivajo tudi sami. Upravnik je oseba, ki račune od dobavitelja električne energije razdeli med etažne lastnike in stremimo k čim nižjim cenam, zato si bomo prizadevali sklepati pogodbe tudi po ponudbah, ki jih pridobijo etažni lastniki neposredno od dobaviteljev.

 

Kot vaš upravnik se zavedamo odgovornosti in razumemo pričakovanja etažnih lastnikov, zato si bomo še naprej prizadevali etažnim lastnikom ponuditi individualne rešitve, katerih namen je omiliti prihajajoče podražitve cen.