Splošni bolnišnici Celje in Slovenj Gradec smo podarili tablične računalnike - Habit

Splošni bolnišnici Celje in Slovenj Gradec smo podarili tablične računalnike


Splošni bolnišnici Celje in Splošni bolnišnici Slovenj Gradec smo podarili vsaki po 10 tabličnih računalnikov, ki jih namenjamo hospitaliziranim bolnikom.

 
Omejevanje gibanja in stikov s sorodniki je za marsikoga s seboj prinesla tudi žalost. Podporo in ljubezen, ki nam jo nudijo najbližji pa še posebej potrebujemo takrat, ko zbolimo.

 
Zaradi trajajočih epidemioloških razmer in prepovedi obiskov v bolnišnicah je tam veliko bolnikov, ki že več tednov niso videli svojih najdražjih. Zahvaljujoč sodobni komunikacijski tehnologiji je ta situacija nekoliko lažja. Težava pa je v tem, da vsi nimajo pametnih telefonov, oziroma so slike na njih majhne in jih ljudje s slabšim vidom, predvsem starejši, težje vidijo.

 
Tega se zavedamo tudi v družbi Habit. Kot upravnik večstanovanjskih stavb, ki med drugim deluje tudi na območju Ljubljane, Velenja, Celja in Kopra, smo se odločili da Splošni bolnišnici Celje in Splošni bolnišnici Slovenj Gradec podarimo vsaki po 10 tabličnih računalnikov. Namenjamo jih vsem bolnikom, da si bodo lahko krajšali dolge dni, ki jih preživijo v bolniških sobah in da bodo v stiku s svojimi najdražjimi, kar jim bo dalo še dodatno energijo za hitrejše okrevanje.